Prva stranica 
Natrag 
Naprijed 
Novosti 
 Kopiraj URL stranice 
 
Natisni stranNatisni stran / poglavje  
e-računi upute za uporabu  >  Prodaja  >  Postavke izgleda i ispi...  >  Uporaba vlastitog predl...

Uporaba vlastitog predloška za ispis dokumenata

Korištenjem vlastitih predložaka za ispis dokumenata u potpunosti možemo prilagoditi željeni izgled svih vrsta dokumenata (računa, ponuda, otpremnica, radnih naloga, ...). Predloške možemo kreirati u formatu tj. u HTML jeziku ili pomoću uređivača teksta kompatibilnog s MS Word (Word, Kingsoft office, WPS Office, ...). U nastavku je opisan postupak izrade novog predloška kojim zadajemo izgled dokumenta. Umjesto izrade vlastitog predloška, preuzeti možemo osnovni izgled iz nekog već pripremljenog predloška iz postojeće galerije predložaka, a koji zatim samo prilagodimo u skladu s našim zahtjevima.

Za izradu predloška za izgled računa i ostalih vrsta dokumenata, koristiti možemo sljedeće programe:

  
Dodavanje predloška za ispis dokumenta
  
  Slika 1: Dodavanje predloška za ispis dokumenta

Po kreiranju predloška u HTML ili Word formatu, uvozimo ga u internet aplikaciju klikom na plus.gif. Otvara se prozor, u kojem u polju Oznaka: upišemo naziv predloška, pa zatim klikom na gumb izberi1.gif potražimo predložak lokalno među svojim datotekama. Po odabiru odgovarajućeg predloška, dodamo ga klikom na gumb Uvozi podatke.

Dodati možemo više različitih predložaka, a svi preneseni predlošci nam se ispisuju dolje. Klikom u radioButton.gif odaberemo koji ćemo predložak koristiti preuzeto za izabranu vrstu dokumenata, u izabranoj jezičnoj varijanti (i za izabrano mjesto troška, ako ih koristimo).

Za administriranje predloška na raspolaganju su nam sljedeće mogućnosti:

  
Rad s predloškom
  
  Slika 2: Rad s predloškom


Pri uporabi predložaka za ispis vodimo se u skladu sa sljedećim pravilima:

  • Za brži ispis dokumenata preporučamo uporabu predložaka u formatu HTML jer će ispis biti barem 4x brži od ispisa s predloškom u Word formatu.
  • Predložak za ispis pokušajmo napraviti što manji, jer ćemo time ubrzati ispis računa, posebice u slučaju većeg broja računa za ispis.
  • Veličina predloška ograničena je na 600 KB za WORD predloške i 25KB za HTML predloške.
  • Prilikom prvog uvoza predloška u program, dolazi do provjere odgovara li predložak uvjetima za uporabu unutar programa. Provjerava se veličina datoteke, izvrši se testni ispis i izvede kontrola prisutnosti virusa.
  • Unutar predloška možemo koristiti sve preuzete sistemske fontove i fontove za ispis bar koda.
  • U slučaju nejasnosti ili ako zatrebate pomoć pri oblikovanju predloška, kontaktirajte našu podršku.


Reference na stran

---
Zadnja sprememba 20.10.2023 14:23:59
© E-RAČUNI d.o.o. 2003-2024