Prva stran 
Nazaj 
Naprej 
Novosti 
 Kopiraj povezavo na to stran 
 
Natisni stranNatisni stran / poglavje  
e-računi navodila za up...  >  Spletne storitve in int...

Spletne storitve API (web services), avtomatizacija postopkov in integracija programa s programi drugih ponudnikov

Program e-računi je mogoče povezati z drugimi spletnimi in običajnimi poslovnimi programi preko uporabe spletnih storitev oz. vmesnika API. Preko vmesnika API program omogoča dostop do podatkov, ki jih določen uporabnik vodi v programu ter avtomatsko izvajanje določenih funkcionalnosti programa.

Primeri uporabe spletnih storitev so npr.:

Za uporabo spletnih storitev je potrebna programska komponenta, ki omogoča povezovanje preko protokola HTTPS (SSL + HTTP). Za uporabo vmesnika API iz ukazne vrstice se lahko uporabita tudi odprtokodna programa curl https://en.wikipedia.org/wiki/CURL ali wget https://en.wikipedia.org/wiki/Wget.

Poglavje o spletnih storitvah je namenjeno programerjem. Specifikacije spletnih storitev oz. vmesnika API so napisane v angleškem jeziku.


Dokumentacija za vmesnik API in testno okolje (peskovnik oz. sandbox) za testno bazo podakov je na voljo na spodnjem naslovu:

https://e-racuni.com/obracuni/index.html?St=APIDeveloper&action=reLogin&username=micka&hash=ddb43e9f119c6805f4770ecc4f6466ba https://e-racuni.com/obracuni/index.html?St=APIDeveloper&action=reLogin&username=micka&hash=ddb43e9f119c6805f4770ecc4f6466ba

---
Zadnja sprememba 09.10.2023 11:00:06
© E-RAČUNI d.o.o. 2003-2023