Prva stran 
Nazaj 
Naprej 
Novosti 
 Kopiraj povezavo na to stran 
 
Natisni stranNatisni stran  
e-računi navodila za up...  >  Prodaja  >  Nastavitve oblike izpis...  >  Šifrant zaključnih besedil

Šifrant zaključnih besedil

V meniju |Nastavitve |Nastavitve podjetja |Zaključna besedila za dokumente si lahko prednastavimo določena zaključna besedila oz. klavzule za različne vrste prodaje na prodajnih dokumentih.

V kolikor želimo dodati novo zaključno besedilo to storimo s klikom na gumb Novo zaključno besedilo, ki ga najdemo skrajno desno nad seznamom prednastavljenih zaključnih besedil:

ZakljucnoBesediloOverviewAddNew01.gif

Pri vnosu lahko izberemo ali bomo besedilo vezali za določeno vrsto prodaje ali bo to poljubno besedilo, ki ga bomo uporabili po želji neodvisno od vrste prodaje na dokumentu. Tako lahko npr. za vrsto prodaje Oproščen promet - dobava blaga znotraj EU nastavimo klavzulo oz. zaključno besedilo tako, da pri vnosu izberemo vrsto prodaje in jezikovno varianto ter označimo za katere dokumente bo to besedilo veljalo, kot prikazano na spodnji sliki:

ZakljucnoBesediloOproscenPromet01.gif

V kolikor pri vnosu besedila obkljukamo je privzeto besedilo, se bo zaključno besedilo samodejno dodalo na vsak dokument, ki ustreza izbranim nastavitvam. Če te možnosti ne odkljukamo se besedilo ne bo dodalo samodejno, ga bomo pa lahko še vedno sami izbrali na dokumentu, ki ustreza nastavitvam zaključnega besedila.

V šifrant lahko vnesemo tudi zaključna besedila, ki so vezana na klavzulo npr. klavzula za vrsto prodaje "Dobava blaga in storitev v SLO, DDV obračuna prejemnik (76.a člen)". V temu primeru se avtomatsko pred-nastavljena v programu za to vrsto prodaje ne izpisuje ampak se upošteva nova, ki jo nastavimo mi:

767aclen.gif

Pri vnosu zaključnih besedil lahko vključimo simbole, ki nam bodo na dokumentih izpisali vsebino iz dokumenta.

Seznam vseh simbolov, ki se lahko uporabijo v zaključnih besedilih:

RECEIVED_VAT_PERCENTAGE_NORMALprivzeta stopnja DDV za prejete račune. Izpis: 22%.
VAT_PERCENTAGE_NORMALprivzeta stopnja DDV. Izpis (za domač obračun DDV): 22%
VAT_PERCENTAGE_REDUCEDznižana stopnja DDV. Izpis (za domač obračun DDV): 9,5%
VAT_PERCENTAGE_REDUCED2druga znižana stopnja DDV. Izpis (za domač obračun DDV): 5%
REVERSE_CHARGE_TEXT_SIavtomatski del besedila, ki je del člen-a za samoobdavčitev (76.a). Avtomatsko izračuna osnove in zneske DDV. Izpis:

osnova: X DDV: Y. Primer: osnova: 123 DDV: 12.

Seznam vseh zaznamkov (pogojna besedila)

Kako vnašamo zaznamke/bookmark-e: Vnesemo jih znotraj zavitih oklepajev: { ... }.

Primer:{$IS_ADD_DEFAULT_NOT_REG_FOR_VAT$}
V primeru, da bo rezultat TRUE se bo izpisala klavzula, če bo FALSE pa ne.

Ko smo besedila shranili v šifrant zaključnih besedil, se nam bo na vseh dokumentih za katere smo besedilo vnesli in kjer bomo izbrali identično vrsto prodaje ter jezikovno varianto, to besedilo tudi prikazalo na samem dokumentu v obliki oblačka:

ZakljucnaBesedilaDokumentPreview.gif

Prednastavljena zaključna besedila so prikazana ločeno od ročno vpisanih besedil na dokumentu in jih lahko tako tudi odstranimo ne da bi ob tem posegali v zaključno besedilo, ki smo ga vpisali neposredno na dokumentu.


Reference na stran

---
Zadnja sprememba 07.03.2022 9:48:29
© E-RAČUNI d.o.o. 2003-2024