Prva stran 
Nazaj 
Naprej 
Novosti 
 Kopiraj povezavo na to stran 
 
Natisni stranNatisni stran / poglavje  
e-računi navodila za up...  >  Banka  >  Online plačevanje in up...  >  Plačilni račun Stripe

Plačilni račun Stripe

Stripe račun vnesemo v meniju |Banka |Bančni računi preko gumba Dodaj novi bančni račun:

  
Vnos računa Stripe
  
  Slika 1: Vnos računa Stripe

V naslednjem koraku vnesemo podatke o našem Stripe računu:

  
Vnos podatkov računa Stripe
  
  Slika 2: Vnos podatkov računa Stripe

Online plačevanje računov

Če pri vnosu računa Stripe označimo PayPalOnlinePaymentCheckbox.png, potem bomo na prikazu dokumentov vključili možnost online plačevanja računov. Stranki lahko kot ponavadi pošljemo povezavo (link) do računa bodisi preko elektronske pošte bodisi preko sporočila SMS. Ko stranka prejme sporočilo in klikne na povezavo, se odpre naslednji prikaz računa:

  
Možnost plačila računa s Stripe
  
  Slika 3: Možnost plačila računa s Stripe

Po kliku na gumb Plačaj online se nam prikaže stran za plačilo računa, kjer vnesemo podatke in zaključimo plačilo preko Stripe računa:

  
Plačilo predračuna ali računa z Stripe računom
  
  Slika 4: Plačilo predračuna ali računa z Stripe računom

V Stripe aplikaciji je potrebno pridobiti Publishable key ID in Secret key za online plačevanje računov in v kolikor želimo avtomatski uvoz izpiskov. Bolj podrobna navodila kako pridobimo podatke so na voljo na strani Nastavitve v Stripe za online plačevanje.

Celoten postopek za vnos računa Stripe je prikazan tudi v obliki video posnetka na strani https://youtu.be/rzL7VXHwc4s https://youtu.be/rzL7VXHwc4s

Pri avtomatskem uvozu izpiskov se po aktivaciji dodatne možnosti uvozijo vsi izpiski iz plačilnega sistema Stripe za 180 dni nazaj. Izpisek se avtomatsko uvozi v jutranjih urah.

Izpisek pa lahko uvozimo tudi ročno. Po vnosu bančnega računa, bo v meniju |Banka |Uvoz izpiskov na voljo opcija za uvoz Stripe datoteke:

  
Uvoz stripe datoteke
  
  Slika 5: Uvoz stripe datoteke

Pri izvozu iz Stripe uporabimo izvoz izpiska preko opcije "Reports->Financial reports" kjer izberemo format Itemised ter kategorijo All.


Reference na stran

---
Zadnja sprememba 07.03.2023 9:28:56
© E-RAČUNI d.o.o. 2003-2024