Prva stran 
Nazaj 
Naprej 
Novosti 
 Kopiraj povezavo na to stran 
 
Natisni stranNatisni stran / poglavje  
e-računi navodila za up...  >  Obračun DDV  >  Kontrola knjiženja obra...

Kontrola knjiženja obračuna DDV

Za lažje preverjanje pravilnosti obračuna DDV v glavni knjigi je priporočljivo konte za knjiženje obveznosti in terjatev DDV-a najprej označiti, kot saldakonte. Na ta način bomo lahko v meniju |Finance |Saldakonto kartice preverili odprte postavke knjižb ddv-ja po računih in obračunih DDV-a.

Ko poknjižimo obračun DDV bomo na pregledu saldakonto kartice imeli možnost izbrati način zapiranja odprtih postavk za izbrano obračunsko obdobje DDV:

V meniju |Poročanje |Vsa poročila |Računovodstvo |Dvostavno knjigovodstvo |Knjiženje imamo v ta namen na voljo tudi namensko poročilo Izpis kontnih kartic za kontrolo knjiženja DDV s katerim lahko naredimo kontrolo za knjiženje DDV v določenemu obdobju preden se lotimo zapiranja odprtih postavk.

Na pregledu saldakonto kartice za izbrani konto bomo preko menija z dodatnimi možnostmi Več... lahko izbrali način zapiranja odprtih postavk DDV-ja, kot kaže slika:

  
Pregled odprtih postavk po obračunskem obdobju
  
  Slika 1: Pregled odprtih postavk po obračunskem obdobju

Po končanem ročnem ali avtomatskem zapiranju bodo tako med odprtimi postavkami ostale le še knjižbe računov, ki še niso bili zajeti v nobenem obračunu ddv oz. računi, ki so zajeti v obračunu ddv, ki ga še nismo poknjižili.

V kolikor se določene postavke knjižb obračuna DDV ne zaprejo pa imamo na voljo tudi dodatno poročilo Kontrola knjiženja dokumentov obračuna DDV s katerim lahko preverimo katere knjižbe program ni uspel zapreti na določenem kontu.

---
Zadnja sprememba 20.04.2023 9:24:59
© E-RAČUNI d.o.o. 2003-2024