Prva stran 
Nazaj 
Naprej 
Novosti 
 Kopiraj povezavo na to stran 
 
Natisni stranNatisni stran  
e-računi navodila za up...  >  Prodaja  >  Računi  >  Dodajanje artiklov na r...

Dodajanje artiklov na račune in druge dokumente

S klikom na gumb Dodajanje artiklov ali z bližnjico Ctrl+Enter  pridemo na stran Dodajanje artiklov na račun, kjer lahko izbiramo med artikli iz šifranta artiklov in jih dodajamo na račun. Funkcionalnost na tej strani nam omogoča pregledno iskanje po šifrantu artiklov in hkrati tudi prikaz lastnosti artiklov ter prikaz trenutne dejanske in razpoložljive zaloge artiklov po posameznih skladiščih ter v celoti. Prav tako vidimo tudi rezervirano zalogo artiklov (na podlagi naročil kupcev). V zgornjem delu ekrana imamo iskalne kriterije na podlagi katerih omejimo izbor artiklov. V spodnjem delu imamo prikazan seznam artiklov in ostale podatke (opis, zaloga, itd). Artikle dodajamo na dokument tako, da kliknemo na gumbDodaj zraven šifre artikla (1) ali preprosto pritisnemo na tipko Enter , ko se nahajamo v vrstici z željenim artiklov. Dodani artikel se bo premaknil v zgornjo tabelo, kjer vidimo nazadnje dodane postavke na računu. Dodane postavke dokumenta lahko naknadno spreminjamo tako, da kliknemo na opis artikla (2), kar lepo vidimo na spodnji sliki:

  
Dodajanje artiklov na račun
  
  Slika 1: Dodajanje artiklov na račun

Kot je prikazano na zgornji sliki lahko za vsak artikel vidimo zalogo v skladišču (stolpec Skladišče), skupno zalogo (na zalogi v vseh skladiščih), rezervirano zalogo (naročila kupcev) in naročeno zalogo (t.j. količina, ki je že naročena pri dobaviteljih ampak še ni prispela v skladišče). Za vse količine, ki prikazujejo seštevek zaloge po več skladiščih lahko s klikom na povezavo odpremo okence v katerem bo prikazana zaloga posebej za vsako skladišče.


Artikle lahko dodajamo tudi s čitalnikom črtne kode. Pri dodajanju artiklov pa lahko uporabljamo sledeče bližnjice s tipkovnico za hitrejše delo:

EnterKo smo v iskalnih kriterijih z Enter sprožimo osvežitev prikaza glede na kriterije. Ko smo na seznamu artiklov pa z Enter dodamo željeno količino artiklov na dokument (glede na izbrano vrstico v kateri se nahajamo)
Up/DownS smernimi tipkami se premikamo dol in gor po prikazanih vrsticah v tabeli artiklov
PageDown/PageUpS tipkama za premik na naslednjo/prejšnjo stran prikažemo naslednjo oz. prejšnjo stran v kolikor je seznam artiklov na več straneh
EscS tipko Esc preidemo nazaj na predogled računa oz. drugega prodajnega dokumenta
numerična tipka +S tipko + povečamo količino nazadnje dodanega artikla za 1
numerična tipka -S tipko - zmanjšamo količino nazadnje dodanega artikal za 1
DeleteS tipko Delete brišemo nazadnje dodano postavko na dokumentu
Alt-SKurzor se postavi v vnosno polje za iskalne kriterije, z Enter nato osvežimo prikaz
Alt-MOdpremo meni v orodni vrstici in izbiramo opcije v orodni vrstici

Na račun se vrnemo s klikom na gumb GumbNazajNaDokument.gifj ali pritiskom na tipko Esc.

VnosNovegaRacunaNazaj.gif

---
Zadnja sprememba 16.04.2024 19:18:55
© E-RAČUNI d.o.o. 2003-2024